Понад 26 млн грн – на співфінансування проєктів міжнародної технічної допомоги

Понад 26 млн грн – на співфінансування проєктів міжнародної технічної допомоги

26.01.2021

Цього року на Львівщині планують реалізувати 23 проєкти міжнародної технічної допомоги. Для їх співфінансування в обласному бюджеті передбачено понад 26 млн грн. 

Про це йшлося під час засідання 25 січня комісії з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва, на якому затвердили  проєкт Регіональної програми з міжнародного і транскордонного співробітництва, європейської інтеграції. 

Серед проєктів, які планують реалізувати: «Створення системи швидкого реагування на інформацію про злочини та інші події у м. Львові», «Відтворення та збереження кулінарних традицій для промоції туристичного потенціалу гірських транскордонних регіонів», «РовеЛове Розточчя – разом попри кордони», «Монастирі-близнюки Венгрув та Рава-Руська – використання потенціалу історичної спадщини закону Реформаторів для розвитку туризму та соціально-культурного життя в Польщі та Україні», «Ковбойки: Український дикий захід», «Карпатський фестиваль FolkArt – спільна культурна спадщина Карпат», «SWIFT: Карпатська пошуково-рятувальна мережа» та інші.

Окрім того, проєкт Регіональної програми з міжнародного і транскордонного співробітництва, європейської інтеграції передбачає активізацію співпраці із закордонними українцями та промоцію і формування позитивного міжнародного іміджу. Остаточно ухвалити програму має депутатський корпус на сесії обласної ради.

«У програмі визначені більш чіткіші, порівняно з попередньою версією, показники результативності, що дозволить депутатам ефективніше здійснювати контроль за її виконанням,  - зазначила голова комісії Наталія Галецька. – Ми наголошували, що важливо залучати наші новостворені громади до участі в залученні міжнародної технічної допомоги, також налагодити співпрацю із закордонними українцями в межах спільних програм та заходів, працювати над промоцією Львівщини за кордоном».

До її словами, комісія  також планує оглянути усі об’єкти МТД впродовж найближчих місяців.