Понад 600 годівниць розвішано на Львівщині для підгодівлі птахів взимку

Понад 600 годівниць розвішано на Львівщині для підгодівлі птахів взимку

15.12.2020

8 грудня стартувала загальнодержавна акція «Нагодуй птахів взимку». Всі державні лісогосподарські підприємства Львівського обласного управління лісовогог та мисливського господарства та НПП «Сколівські Бескиди» долучились до заходів Акції, організованої Державним агентством лісових ресурсів України.

Так, лісівники Бібрського лісгоспу разом з учнівською молоддю, учнями шкільних лісництв розвішали годівнички біля шкіл, парків та скверів м.Бібрки, м.Перемишляни, с.Костенів та у м.Львів в парку ім. Папи Івана-Павла ІІ.Не забули лісівники і про свої садиби. Біля лісництв та контори лісгоспу також виставлені годівниці, де протягом зими зможуть пернаті друзі знайти корм і пережити скрутні часи.

Школярі Бродівщини разом з лісівниками підтримали благородну справу і спільно з учнями шкільних лісництвБродівської, Берлинської, Лешнівської, Заболотцівської ЗОШ та вихованцями дитячого садочка №6 міста Бродирозвісили годівниці на території своїх навчальних закладів.
Лісівники Бузеччини з учнями Ожидівського та Топорівського шкільного лісництва взяли участь в заході, виявивши в черговий раз свою турботу про пернатих та розмістили годівнички на території рекреаційних зон та лісових масивів біля населених пунктів. 

ДП «Боринське лісове господарство» із учнями шкільних лісництв та школярами Верхньогусиненського НВК також долучились до розвішувань годівничокв рамках акції «Нагодуй птахів взимку».

Працівниками Лішнянського лісництва ДП «Дрогобицький лісгосп»  спільно з Лішнянським шкільним лісництвом  було проведено організоване розвішування годівничок на території школи с.Лішня. 

Лісівники ДП «Жовківський лісгосп» спільно з школярами, учнівськими лісництвами, дошкільнятами розвішували пташині їдальні у шкільних дворах, парках, скверах, неподалік лісових масивів аби допомогти пережити непростий зимовий період пернатим. Акцію підтримали багато освітніх закладів Жовківщини та Сокальщини. Діти з великим азартом допомагали розвішувати годівниці та насипати туди усіляких смаколиків. 

Працівники ДП "Золочівський лісгосп" разом із учнями та жителями міста Золочів підтримали акцію «Нагодуй птахів взимку» та спільно із дітьми виготовили та розвісили годівниці, які допоможуть перезимувати птахам в зимовий період.

Лісівники ДП «Львівський лісгосп» разом з школярами, дошкільнятами розвішували годівнички біля шкіл, дошкільних навчальних закладів м.Львова, м.Винники, с.Лапаївка, с.Оброшино. Діти з великим задоволенням і цікавістю слухали чим підгодовувати птахів та допомагали розвішувати пташині їдальні.

У рамках акції працівники ДП «Рава-Руське лісове господарство», своїм прикладом, закликали усіх дарувати смаколики птахам, та розвішали годівнички у дендропарку підприємства.До акції активно долучились навчальні заклади та організації, якітакожрозвісилигодівничкив паркових зонах установ: Рава-Руська ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, Гійченська ЗОШ І-ІІІ ст., Волицька загальноосвітня ЗОШ І-ІІІ ст., Немирівська ЗОШ І-ІІІ ст., Рава-Руський ліцей, Рава-Руський професійний ліцей та Рава-Руська міська рада.

У місті Радехів учасники Акції  розвісили годівниці на території дендропарку ДП «Радехівське лісомисливське господарство», у садибах лісництв, та в скверах і зелених зонах населених пунктів, а саме Радехів, Лопатин, Сокаль Червоноград, Новий Витків та інших.

За участі працівників Стрийського лісгоспу та громадськості акція проводилась у трьох населених пунктах: м. Стрий (парк Злуки та території біля дитячих майданчиків міста), м. Новий Розділ (парк-пам’ятка «Санаторій Розділ» та території біля дитячих майданчиків міста), м. Ходорів (парк ХІХ століття та території біля дитячих майданчиків міста). 

Вихованці Мостиського шкільного лісництва Самбірського лісгоспу разом з своєю наставницею добрих справ - вчителем біології Оксаною Іванейко змайстрували годівнички для пташок, які розвісили на деревах навколо рідної Арламівськоволянської школи. Берегти птахів – це обов’язок кожного! А прищеплювати дітям співчуття і піклування про все живе на планеті необхідно ще змалку.

Лісівники Сколівського лісгоспу разом з учнівськими лісництвами, шкільними дитячими колективами, вчителями та батьками долучились до заходів  виготовлення і розвішування годівничок. Всього в акції прийняло участь 35 учнів шкільних лісництвСколівської академічної гімназії, Труханівської ЗОШ 1-ІІІ ст., ними було розвішено  годівнички в скверах, парках та на територіях садиб лісництв, лісгоспу, шкіл, дитячих садків.

Підгодівлею птахів займаються всі, кому небайдужа доля птахів, і лісівники ДП “Славське ЛГ” не стали виключенням та долучилось разом з учнями Тухлянського та Славського шкільного лісництва, а також учнями школи Верхньої Рожанки до розвішування годівниць. Під час розвішування годівниць дорослі розповіли дітям про зимуючих птахів і про те, як і чим потрібно їх правильно підгодовувати. Такі заходи не лише допомагають птахам та звірам пережити холодну зиму, а й залишають у душах дітей приємний спогад та відчуття відповідальності.

Учні шкільного лісництва при Крушельницькому НВК І-ІІ ст. НПП «Сколівські Бескиди» самостійно виготовили, встановили годівниці і наповнили їх кормом. Тепер у годівничках взимку пташки завжди знайдуть поживу. Це дозволило вихованцям  краще дізнатися про біологію птахів та  можливі варіанти їх підгодівлі.   В зимовий час птахи гинуть не стільки від холоду, а від того, що не вистачає їжі. 

Працівники ДП «Турківське лісове господарство», члени товариств УТМР, учні Ясеницького шкільного лісництва, шкіл та діти дошкільних закладів також взяли участь в Акції. Годівниці були розвішані на території саду Турківського лісгоспу, дитячого майданчика садочку №2 м. Турка, у сквері НВК №1 м. Турка та на території Ясеницької ЗОШ, де знаходиться Ясеницьке шкільне лісництво.

Акцію «Нагодуй птахів взимку» ще не завершено. В Дрогобицькому лісгоспі у Попелівському та Летнянському лісництвах заплановано з учнями шкільних лісництв розвішувати годівничкина території навчальних закладів. Лісівники ДП «Старосамбірське ЛМГ» з працівниками РЛП «Верхньодністровські Бескиди» та школярами проведуть Акцію з розвішування годівничок у школах міст Старий Самбір, Хирів та Добромиль.