Прем’єр-міністр обговорив зі студентами Львівської політехніки перспективи розвитку України

Прем’єр-міністр обговорив зі студентами Львівської політехніки перспективи розвитку України

25.09.2020

У рамках робочої поїздки до Львівської області 25 вересня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відвідав Національний університет «Львівська політехніка», де з нагоди Всесвітнього дня мрії прочитав лекцію «Україна мрії».

Разом із студентами університету Глава Уряду обговорив виклики та загрози, які є на сьогодні в Україні, а також перспективи розвитку через десять, двадцять та п’ятдесят років. Прем’єр-міністр підкреслив, що в України є багато можливостей для швидкого зростання, які Уряд прагне реалізувати. 

«Це будівництво автобанів, створення фондового ринку, стратегії переробки сміття та довгострокової стратегії розвитку України», — сказав Денис Шмигаль та додав, що Уряд вже працює над Стратегією розвитку України до 2030 року.

«Стратегію ми робимо людиноцентричною та прагнемо підвищення стандартів життя в усіх сферах. Для цього ми орієнтуємося на світові рейтинги та ставимо за мету увійти до топ-30 Doing Business і рейтингу інноваційних країн від Bloomberg та до топ-50 рейтингу конкурентоспроможності від WEF», — наголосив Глава Уряду.

Під час візиту до Національного університету «Львівська політехніка» Денис Шмигаль узяв участь в урочистому представленні відреставрованих унікальних пам’яток архітектури світового рівня — Актової зали та Зали Захарієвича.  Як підкреслив Прем’єр-міністр, ці зали за майже півтори сотні років бачили тисячі подій всеукраїнського й міжнародного масштабу, тисячі історичних постатей і науковців. «І сьогодні ми бачимо стіни цих зал такими, якими бачили їх засновники та видатні викладачі», — сказав очільник Уряду.

(за матеріалами https://www.kmu.gov.ua)