Профільна комісія ініціює звернення щодо залучення облрад до переговорів про укладення міжнародних угод

Профільна комісія ініціює звернення щодо залучення облрад до переговорів про укладення міжнародних угод

03.02.2021

Постійна комісія з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва ініціювала звернення до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо залучення органів місцевого самоврядування до переговорів про укладення міжнародних угод про вільну торгівлю.

З такою ініціативою сьогодні, 3 лютого, виступила голова комісії Наталія Галецька.

«Ідея полягає в тому, щоб центральні органи влади залучали, зокрема Львівську обласну раду до переговорів щодо укладення угод про вільну торгівлю з іноземними державами.

Переконані, що участь обласних рад у таких переговорах є надзвичайно важливою, оскільки органи місцевого самоврядування безпосередньо комунікують із представниками бізнесу на місцях, володіють інформацією про їхні потреби та проблеми у здійсненні зовнішньоекономічної діяльності, можуть оперативно інформувати підприємців про доступ на іноземні ринки збуту, а також здійснюють промоцію товарів і послуг області за кордоном.

Передбачаємо, що залучення місцевого самоврядування до переговорів щодо укладення угод про вільну торгівлю сприятиме зростанню експорту товарів та послуг як в межах окремих регіонів, так і в державі загалом», - пояснила Наталія Галецька.