Профільна комісія облради відвідає усі об'єкти проєктів МТД, які співфінансуються за кошти обласного бюджету

Профільна комісія облради відвідає усі об'єкти проєктів МТД, які співфінансуються за кошти обласного бюджету

15.01.2021

Комісія з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва спільно з профільним департаментом ЛОДА планують проінспектувати проєкти міжнародної технічної допомоги, які реалізуються на Львівщині за співфінасування з обласного бюджету. 

Про це повідомила голова профільної депутатської комісії Наталя Галецька за підсумками засідання комісії. 

«У середу, 20 січня, члени комісії та представники департаменту відвідають м. Рава-Руська. Там реалізується транскордонний проєкт «Монастирі-близнюки Венгрув та Рава-Руська – використання потенціалу історичної спадщини закону Реформаторів для розвитку туризму та соціально-культурного розвитку життя в Польщі та Україні». 
Загалом ми плануємо оглянути усі 23 проєкти МТД, на які обласна рада планує виділити кошти на співфінансування  цього року. 
Наша комісія хоче ознайомитися з тим, як вони втілюються в життя, на якому етапі перебувають, чи ефективно використовуються кошти і наскільки якісно виконуються роботи. Думаю, до літа ми зможемо відвідати усі ці об'єкти ", - зауважила Наталя Галецька.

Довідково:
«Монастирі-близнюки Венгрув та Рава-Руська – використання потенціалу історичної спадщини закону Реформаторів для розвитку туризму та соціально-культурного розвитку життя в Польщі та Україні» - проект має на меті підвищення туристичної привабливості прикордонних районів (Польща-Україна) через створення Шляху постреформаторських монастирів, розвиток діалогу культур через створення Центру діалогу культур у Венгрові та Осередку діалогу культур у Раві-Руській, взаємний обмін молоддю, організації конференцій та культурних заходів, а також популяризацію правила францисканського ордену - любов до найбільш потребуючих людей - через створення Дитячого будинку сімейного типу у Раві-Руській.