Профільна комісія підтримала прийняття обласної Програми охорони навколишнього природного середовища

Профільна комісія підтримала прийняття обласної Програми охорони навколишнього природного середовища

26.01.2021

Комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації скеровує на розгляд Львівської обласної ради проєкт Програми охорони навколишнього природного середовища на 2021 – 2025 роки.

Таке рішення сьогодні, 26 січня, ухвалили депутати під час засідання профільної комісії.

Пропонований загальний обсяг фінансування програми на 2021 рік з обласного бюджету – 31 млн грн. Крім того, планують залучити з держбюджету – 36,2 млн грн, з місцевих бюджетів – понад 5,8 млн грн. Також розраховують на фінансовий ресурс міжнародної технічної допомоги та інших джерел.

Додамо, що до проєкту програми комісія напрацює та представить на затвердження облраді перелік природоохоронних заходів, фінансування яких у 2021 році здійснюватимуть з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Нагадаємо, основними напрямками проєкту Програми охорони навколишнього природного середовища на 2021 – 2025 роки є розвиток природно-заповідного фонду, збереження біорізноманіття, формування екологічної свідомості населення, організація системи моніторингу довкілля, охорона водних ресурсів, поводження з твердими побутовими відходами.