Профільна комісія виносить на розгляд сесії низку бюджетних питань

Профільна комісія виносить на розгляд сесії низку бюджетних питань

10.03.2020

Сьогодні, 10 березня, відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради.

Спочатку комісія затвердила із заслуховуванням на сесії обласної ради звіт про виконання обласного бюджету Львівської області за 2019 рік і звіт про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2019 рік.

«Багато викликів було в 2019 році, але нам спільно вдалося їх подолати»,- підсумував обговорення вищеназваних питань перший заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк.

У свою чергу голова комісії Олег Домчак нагадав, що в 2019 році діяло 30 обласних цільових програм, бюджетні призначення по яких становили 1 533  млн грн. «Касові видатки проведено на суму 1 459 млн грн або 95,1%. Це найвищий показник за останні роки

Бюджетна політика на обласному рівні в 2019 році в основному забезпечила виконання заявлених цілей соціально-економічного розвитку області. Незважаючи на труднощі, у 2019 році виплачено зарплати працівникам бюджетних установ; покращувалася інженерна і соціально-культурна інфраструктура; здійснено всі заплановані соціальні видатки; отримано і реалізовано розвиткові ресурси для наших обласних комунальних установ», - додав він.

Нагадаємо, що сьогодні відбулося громадське обговорення виконання обласного бюджету Львівщини за 2019 рік.

Окрім того, депутати погодили переліки об’єктів на фінансування у 2020 році  в рамках програми «Питна вода», Програми газифікації населених пунктів Львівської області, Програми охорони навколишнього природного середовища.

Наприкінці засідання депутати підтримали проект рішення про внесення змін до показників обласного бюджету на 2020 рік. Йдеться про розподіл вільних залишків у сумі 50 млн грн, які утворилися на кінець 2019 року. Так, пропонується з цієї суми скерувати 30 млн грн на будівництво доріг, 8 млн грн – на програму капітального будівництва, 7 млн грн – на запровадження електронного квитка для пільговиків, 5 млн грн – для галузі охорони здоров’я.

Варто зауважити, що вищеперелічені питання розгляне сесія Львівської обласної ради у четвер, 12 березня.