Реконструкція символічної могили «Борцям за волю України» – проєкт-переможець конкурсу місцевих ініціатив

Реконструкція символічної могили «Борцям за волю України» – проєкт-переможець конкурсу місцевих ініціатив

26.08.2020

Як відомо, у День Незалежності України в селі Велике Колодно Жовтанецької ОТГ освятили символічну курган-могилу борцям за незалежність України, воїнам УПА, Небесній Сотні та сучасним воїнам-героям.

Проєкт реконструкції символічної могили «Борцям за волю України» з облаштуванням громадського простору реалізований у рамках Конкурсу проєктів місцевих ініціатив спільними зусиллями Львівської обласної ради, Жовтанецької сільської ради та благодійників.

Завдяки реалізації проєкту збережено меморіал Героям України від руйнування і улаштовано 336 кв. м тротуарів та хідників з бруківки.

Загальна вартість проєкта – 497,1 тис грн: обласний бюджет – 200 тис грн, бюджет ОТГ – 166 тис грн, небюджетні кошти – 131,1 тис грн.

Варто зауважити, що даний проєкт – є прикладом креативного підходу до Конкурсу проєктів місцевих ініціатив. Адже конкурс так званих мікропроєктів – це не тільки, умовно говорячи, встановлення вікон та дверей, а й простір для духовних цінностей, що дає можливість реалізовувати проєкти сакрального та патріотичного змісту.