Схід і захід – разом: Олександр Ганущин і Сергій Гайдай підняли Державний Прапор України у Сєвєродонецьку

Схід і захід – разом: Олександр Ганущин і Сергій Гайдай підняли Державний Прапор України у Сєвєродонецьку

23.08.2020

У м. Сєвєродонецьк Луганської області делегація з Львівщини на чолі з головою Львівської обласної ради Олександром Ганущиним сьогодні, 23 серпня, взяла участь у заходах з нагоди Дня Державного Прапора України.

Так, Олександр Ганущин разом із головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Сергієм Гайдаєм урочисто підняли Державний Прапор на центральній площі міста.

Почесне право підняти Державний Прапор України разом з очільниками двох областей було надано переможцю міжнародних конкурсів та фестивалів, лауреату міжнародного конкурсу «Monaco Star», володарю Гран-прі міжнародного фестивалю-конкурсу «Соняшник» Миколі Посошку.

У вітальному слові Олександр Ганущин зауважив, що має високу честь від імені Львівської обласної ради вітати сьогодні мешканців Луганщини з Днем Державного Прапора та прийдешнім Днем Незалежності України!

«З часу новітньої російсько-української війни, з 2014 року, ми щороку, відзначаємо ці найбільші національні свята тут, на луганській землі.

Шкодую лише про одне: що і я, і мої побратими по волонтерському і самоврядному цеху піднімаємо стяг в День Незалежності на Луганщині лише вшосте. Бо, якби ми разом це робили усі 29 років з часу відновлення Незалежної Української Держави, жоден, навіть одвічний московський ворог не зумів би розділити нас.

Щоразу, прибуваючи на луганську землю у поїздках волонтерів, ми мріємо. З такою ж мрією зі зброєю в руках прибувають на схід наші військові зі Львівщини, котрі боронять для нас небо. Усі ми мріємо, щоб одного разу бути на урочистому піднятті українського Прапору на центральній площі звільненого від російських окупантів Луганська, Донецька і Севастополі. Переконаний, що цей день – обов‘язково настане.

Слава Луганщині! Слава Україні!!!», - сказав очільник облради.

Опісля керівники двох дружніх областей поклали квіти до пам’ятника генерал-майору Національної гвардії України Олександру Радієвському, який 23 липня 2014 року загинув під час бою за звільнення Лисичанська.

Нагадаємо, уже традиційно напередодні Дня Незалежності України голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, депутати облради, волонтери вирушили на схід України. Делегація з Львівщини зустрічає державні свята з військовими та місцевими жителями на Луганщині.

Програма перебування передбачає участь в офіційних святкових заходах до Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України, зустрічі з воїнами-земляками, презентації проектів, вшанування пам’яті полеглих бійців на місцях їх загибелі та інше.

У 2020 році – це вже шоста за ліком така поїздка.