Школярам розповідають про шляхи попередження зараження коронавірусом

Школярам розповідають про шляхи попередження зараження коронавірусом

04.03.2020

Тривають спільні навчання із представниками Держпродспоживслужби, Львівської залізниці та іншими фахівцями. Окрім того, у школах проводять освітні лекції про шляхи запобігання коронавірусу.

Про це сьогодні, 4 березня, під час брифінгу розповів керівник Лабораторного центру Роман Павлів.

«За останні дні ми мали дві змоги випробувати рівень взаємодії всіх служб при підозрі на коронавірус. Один випадок - реакція державної лікувальної установи, а другий - приватної. Варто відзначити, що обидва медичних заклади спрацювали на «відмінно». В обох випадках вірус не підтвердився, але приємно, що реакція медичної спільноти – своєчасна та адекватна», -  акцентував Роман Павлів.

За його словами, різні господарюючі суб’єкти та органи виконавчої влади на місцях в межах області мають чітко дотримуватися плану по боротьбі з грипом та коронавірусною інфекцією.

Чоловік, у якого діагностували коронавірус, дотримувався всіх інструкцій Міністерства та перебував на домашньому карантині після повернення з Італії. 

«Під час перебування на домашньому карантині у чоловіка підвищилась температура, він в телефонному режимі проконсультувався із лікарем, після чого його доставили в інфекційну лікарню і діагностували коронавірус. Дружина пацієнта зараз під спостереженням лікарів. У Львівській області не зафіксували жодного випадку коронавірусу. Однак повторно наголошуємо, після повернення з-за кордону чи після контакту із хворими на коронавірус, варто обмежити перебування у людних місцях та бути на контакті зі своїм сімейним лікарем», - наголосив т.в.о.директора департаменту охорони здоров’я Андрій Васько.

Зазначимо, за інформацією Міністерства охорони здоров’я України станом на 4 березня 2020 року у світі зареєстровано  93 160  лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них  3 198  - летальні. Одужало вже 50 690 осіб.