Стартувала реалізація проєктів міжрегіональних обмінів між закладами Львівської, Луганської і Донецької областей

Стартувала реалізація проєктів міжрегіональних обмінів між закладами Львівської, Луганської і Донецької областей

20.08.2020

Сьогодні, 20 серпня, підписано перші угоди на реалізацію проєктів у рамках Програми підтримки міжрегіональної співпраці “Змінимо країну разом” між Асоціацією органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати – Україна” та переможцями конкурсів освітніх, культурних і медійних обмінів 2020 року.

З 29 проєктів, які стали переможцями у цьогорічних конкурсах, від сьогодні офіційно стартували 5 освітніх, 6 культурних і 5 медійних ініціатив.

Це означає, що вже найближчим часом школярі Донеччини відвідають Львівщину, знайдуть нових друзів у рамках спільних заходів на базі Центру соціально-культурного розвитку дітей українських воїнів і підготують спільну виставу “Львів-Донбас –­ ми разом”, буде створено 20-хвилинний телефільм “Мій тато – герой”, буде напрацьовано спільні методики профілактики та подолання синдрому вигорання та наслідків COVID-19 серед студентів медиків Львівською медичною академією ім. Андрея Крупинського і Луганським державним медичним університетом, юні футболісти Луганщини візьмуть участь у футбольному турнірі в Жовкві, а школярі з Рудок і Старобільщини спільно досліджуватимуть історію й ремесла краю.

Актори театру ім. М. Заньковецької виступлять з виставами у Краматорську і Сєвєродонецьку, оркестр “Віртуози Львова” Львівської національної філармонії і Маріупольський муніципальний камерний оркестр “Ренесанс” створять спільні записи композицій, школярі з Кремінського району візьмуть участь у мистецькому пленері у Дрогобичі, мешканці Старобільщини вчитимуться пекти яворівський пиріг і виготовляти ляльки-мотанки, гурт “ОKSY-M” з Дрогобича проведе 20 виступів на Сватівщині.

Дивись.інфо спільно з ресурсом “Новини Донбасу” працюватимуть над аналізом ключових реформ Львівщини і Донеччини, телеканал “Бужнет” (Червоноград) і газети “Вісник тижня” (Рубіжне) творитимуть спільні медіапродукти та налагоджуватимуть співпрацю, видання для людей з інвалідністю “Благовіст” (Львів) і “Берег надії” (Краматорськ) готуватимуть спільні статті і брошуру, Центр експертних досліджень “Тема” спільно ГО “Донецький прес-клуб” проведуть 2 відеомости в студіях Львова і Краматорська, газета “Ратуша” співпрацюватиме з ТРК “Донбас Онлайн”.

Нагадаємо, що Асоціацією “Єврорегіон Карпати – Україна” у партнерстві з Львівською обласною радою з 2018 року  проводяться 3 конкурси обмінів між закладами Львівської і Луганської, а з 2020 року ще й Донецької областей: конкурс освітніх обмінів, конкурс культурних обмінів і конкурс обмінів між ЗМІ. За три роки реалізації Програми “Змінимо країну разом” отримано 154 заявки, з яких 101 отримала грантову підтримку за кошти місцевого бюджету Львівщини.