Стратегію освіти Львівської області до 2027 року депутати розглянуть на найближчій сесії обласної ради

Стратегію освіти Львівської області до 2027 року депутати розглянуть на найближчій сесії обласної ради

04.02.2021

Постійна комісія Львівської обласної ради з питань освіти, науки та інновацій на засіданні 4 лютого  погодила Стратегію освіти Львівської області до 2027 року та запропонувала її на розгляд депутатів під час найближчого сесійного засідання.

Стратегія  розрахована на 7 років та передбачає заходи з розвитку сфери професійно-технічної освіти, підвищення доступності освітніх послуг для осіб з інвалідністю, вдосконалення мережі опорних шкіл, покращення якості та територіальної доступності освітніх послуг, діджиталізацію навчального процесу. 

«Стратегія дає нам комплексне бачення ситуації з освітою, враховує демографічні і матеріальні показники, розвиток кожного осередку та охоплює всю територію області. Ми, відповідно до стратегії, розуміємо, яку споруду треба відремонтувати, або де можливо не вистачає навчальних закладів», - зазначила голова депутатської комісії Іванна Герус.

Згідно з документом, розвиток інтелектуального, креативного та підприємницького потенціалу мешканців Львівщини, посилення позицій області як освітнього хабу, втілюватиметься через досягнення конкретних стратегічних цілей. 
А саме: 
«освіта – осердя культури», 
«освіта – престижне місце праці», 
«освіта – рушій економіки»,
«Львівщина – освітній хаб».

Для досягнення кожної з цих стратегічних цілей, на основі аналізу даних, прописано конкретні  завдання. 

Додамо, що джерелами фінансування реалізації Стратегії будуть: кошти Державного бюджету України,  державного фонду регіонального розвитку, галузевих державних цільових програм, кошти місцевих бюджетів, міжнародних організацій, зокрема від технічної допомоги ЄС, власні кошти підприємств, благодійні внески та інвестиції залучені під проєкти.