У 18 містах, селищах та селах області за останні п’ять років збудували та реконструювали очисні споруди

У 18 містах, селищах та селах області за останні п’ять років збудували та реконструювали очисні споруди

19.01.2021

Упродовж 2016-2020 років у межах Програми охорони навколишнього природного середовища збудували чи реконструювали очисні споруди у 18 населених пунктах області.

Така модернізація має зменшити обсяги скидання неочищених стоків у водойми та покращити екологічний стан басейнів рік Дністер, Західний Буг, Сян, та інших.

Про це йшлося 18 січня під час засідання постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації.

Оновлення чи будівництво очисних споруд провели у містах Дрогобич, Моршин, Червоноград, Рава-Руська, Великі Мости, Сокаль, Бібрка, Добромиль, Новий Калинів, селищах Великий Любінь, Магерів, Розділ, Славське, Новий Яричів, селах Малехів, Лопатин, Раневичі, Корчин, Воля-Баранецька.

Загалом на зменшення обсягів скидання неочищених та недостатньо очищених стоків у водні об’єкти за п’ять років з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища скерували майже 88 млн грн.

Довідково:

Упродовж 2016-2020 років у межах Програми охорони навколишнього природного середовища в області реалізували 384 природоохоронні заходи на загальну суму понад 630 млн грн. У тому числі з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища понад 266 млн грн, з державного бюджету понад 245 млн грн, з місцевих бюджетів – майже 97 млн грн. Решту коштів залучили завдяки співпраці з іноземними інституціями на проєкти Міжнародної технічної допомоги.