У 20 парках Львівщини встановлять спортивні майданчики

У 20 парках Львівщини встановлять спортивні майданчики

28.07.2021

Під час засідання комісії з питань молоді та спорту Львівської обласної ради депутати розглянули та затвердили перелік парків у яких облаштують спортивну інфраструктуру.

До переліку внесено 20 парків у різних територіальних громадах Львівської області.

Розбудова спортивних майданчиків в паркових зонах реалізується в рамках соціального проєкту «Активні парки-локації здорової України». Проєкт буде втілений на умовах співфінансування з місцевих та обласного бюджетів. Кошти з обласного бюджету виділять з комплексної «Програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини».

Депутати також затвердили технічні вимоги до тренажерного обладнання, яке розмістять у кожному з визначених місць.

Активні парки будуть оснащені навігаційними табличками з QR-кодами біля кожного тренажера, шведськими стінками, лавками для виконання гімнастичних вправ та гімнастичними брусами, жердинами, спеціальними сходинками.

«Спорт має бути доступним для всіх, особливо зараз, коли заняття на свіжому повітрі необхідні для здоров’я людей. Схожі парки вже давно діють в інших країнах. Ми поки що затвердили 20 об’єктів, але сподіваюся, що таких локацій вдасться зробити багато, для мешканців кожної громади. У Сокальській, Золочівській, Радехівській, Миколаївській та Великомостівській громадах уже тривають будівельні роботи з облаштування «активних парків». Чекаємо відкриття», - наголосила голова комісії з питань молоді та спорту Тетяна Бей.