У Будинку воїна вшанували захисників Донецького аеропорту

У Будинку воїна вшанували захисників Донецького аеропорту

30.01.2021

До шостої річниці героїчної оборони Донецького аеропорту, яка стала символом незламності та мужності українських військових, сьогодні, 30 січня, в Будинку воїна вшанували львівських «кіборгів».

У будинку зібралися захисники Донецького аеропорту, матері та рідні загиблих Героїв, волонтери, народний депутат України Софія Федина, депутати обласної ради, керівники міста та області, журналісти.

Присутні помолилися за загиблих Героїв і оплесками подякували матерям та рідним полеглих воїнів.

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак за особливу мужність, велику відвагу з нагоди шостої річниці оборони Донецького аеропорту відзначила захисників Донецького аеропорту: Тараса Павленка, Анатолія Маркуса, Олега Беженара, Олега Мерзу, Володимира Салюка, Володимира Клепача, Петра Височанського, Юрія Величка, Михайла Ляпкала, Юрія Штокала.

«У світі, напевно, не існує таких слів, які б сповна висловили глибину пам'яті про полеглих хлопців і вдячність їм… Я дуже часто спілкувалася з нашими воїнами і розумію, що вони відчувають. У них – незламні серця, незламні душі. Саме завдяки таким українцям, які боронять нашу землю, ми маємо можливість називатися українським народом. Тому сьогодні я відчуваю гордість за те, що я також є українкою, і маю честь бути поруч з українськими воїнами. Вічна пам'ять загиблим Героям!», - наголосила під час виступу Ірина Гримак.

Також учасникам російсько-української війни презентували документальний фільм про Героя України, кіборга Ігора Зіннича. Доброволець, медичний брат госпітального відділення, врятував багато життів наших воїнів і героїчно загинув під завалами в новому терміналі.

Фільм знятий Телекомпанією «Перший західний» за сценарієм журналістки-волонтерки Ксенії Клим та з ініціативи керівника Будинку воїна, захисника Донецького аеропорту Олега Височанського.

Довідково:

Бої за Донецький аеропорт тривали з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року і стали одними з найзапекліших у війні на сході України. Бої розгорнулися між українськими військами і бійцями добровольчих формувань з однієї сторони та силами проросійських збройних угруповань і російських окупаційних військ. За весь період перебування українських військових в Донецькому аеропорту загинуло близько 100 осіб, ще понад 400 отримали поранення.