У Центрі легеневого здоров’я за підтримки USAID реалізується проєкт щодо протидії туберкульозу

У Центрі легеневого здоров’я за підтримки USAID реалізується проєкт щодо протидії туберкульозу

27.01.2021

На базі Центру легеневого здоров’я  розпочався плановий моніторинговий візит фахівців PATH (міжнародна некомерційна організація, що забезпечує революційні рішення в галузі охорони здоров'я) в рамках реалізації проєкту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні». 
Фінансується проєкт  Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). 

Мета  проєкту спрямована на зменшення захворювання на туберкульоз в Україні шляхом профілактики, раннього виявлення захворювання та належного лікування хворих.  

«Наш комунальний заклад багато років плідно співпрацює з міжнародною організацією PATH. В межах цієї взаємодії вдалося зреалізувати чимало важливих проєктів, скерованих на боротьбу із туберкульозом та координацію зусиль на усіх рівнях системи охорони здоров'я. Для нас важливою є допомога в організації оснащення тренінгового центру, бактеріологічної лабораторії та багато іншого. 

Цей проєкт є  ще одним важливим етапом у роботі фтизіатричної служби Львівщини. І дуже важливо, що робота в цьому напрямку триває. Адже, окрім коронавірусу, є й інші не менш серйозні виклики,  зокрема,  туберкульоз. Він нікуди не зник, а продовжує залишатися великою проблемою та загрозою. І важливо об'єднувати зусилля задля вчасного виявлення випадків туберкульозу, якісного лікування та надання послуг, орієнтованих саме на потреби пацієнтів", – розповідає генеральний директор Центру легеневого здоров’я Любомир Рак.

Упродовж трьохденного візиту на Львівщину представники PATH, спільно з Міжнародним центром з навчання, "Центром туберкульозу і захворювань легень", Латвійським товариством по боротьбі з туберкульозом, Ризькою Східною клінічною університетською лікарнею (Латвія) у Центрі легеневого здоров'я проведуть навчальні тренінги для медичних сестер не лише Львівщини, а й Дніпропетровщини, Донеччини, Одеської області та Національного  інституту фтизіатрії та пульмонології ім. Ф.Г.Яновського.