У Конкурсі проєктів співробітництва територіальних громад визначено 16 потенційних переможців

У Конкурсі проєктів співробітництва територіальних громад визначено 16 потенційних переможців

17.03.2020

Сьогодні, 17 березня, конкурсна рада підбила підсумки конкурсу «Програми підтримки співробітництва територіальних громад у Львівській області на  2019 – 2020 роки» і визначила 16 потенційних переможців 2020 року.

Отже, цього року мали 37 аплікантів, з яких16 стали потенційними переможцями. Загальна сума проєктів – 32,75 млн грн, співфінансування з обласного бюджету – 10 млн грн.

Варто зауважити, що 10 потенційних переможців – це галузь охорони здоров’я, 2 –  галузь безпеки і 4 – інші.

«Сильні об’єднуються! Децентралізація, зазвичай, сварить громади між собою, аніж спонукає об’єднувати зусилля. Але є приємні винятки. Є ті громади, котрі розуміють, що лише разом можна подолати важливі проблеми у сфері медицини, житлово-комунального господарства та безпеки. Тоді вони укладають між собою договір про міжмуніципальне співробітництво, концентрують ресурси і беруться за вирішення спільних проблем. Саме для них – конкурс підтримки співробітництва територіальних громад у Львівській області, затверджений Львівською обласною радою», - прокоментував голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Важливо, що до 17 квітня 2020 року потенційні переможці мають надати рішення органів місцевого самоврядування щодо забезпечення їх бюджетним співфінансуванням.

Додамо, що Конкурс проводиться Асоціацією місцевих рад «Ради Львівщини».

Із переліком і розширеною інформацією про потенційних переможців і тих, хто не увійшов до складу потенційних переможців, можна ознайомитися за посиланням.