У кожній ОТГ мають функціонувати молодіжні центри

У кожній ОТГ мають функціонувати молодіжні центри

21.01.2021

У четвер, 21 січня, з ініціативи голови Львівської обласної ради Ірини Гримак та голови комісії з питань молоді та спорту Тетяни Бей відбулася онлайн конференція, під час якої представники 73 об’єднаних громад Львівщини обмінювалися досвідом формування стратегії молодіжної політики.

Суть цієї стратегії полягає в тому, щоб навчати і стимулювати молодь до лідерства та активної участі в громадському та політичному житті громади. 

"Молодіжні ради і молодіжні центри мають бути створені найближчим часом в усіх об'єднаних громадах Львівщини", - на цьому наголосила  голова комісії з питань молоді та спорту обласної ради Тетяна Бей.

29 ініціативних груп з ОТГ вже зголосилися до співпраці з обласною владою щодо розбудови та облаштування молодіжних центрів, формування молодіжних рад з активних мешканців та лідерів учнівського самоврядування.

Перший заступник голови обласної ради Євген Гірник закликав присутніх до активного обміну успішним досвідом та ідеями. За його словами, спраця та спілкування між представниками громад мотивуватиме ініціативних молодих людей та сприятиме розбудові молодіжної інфраструктури в області.

Нагадаємо, що у 2021 році  в обласному бюджеті передбачено 2,5 млн гривень на реалізацію регіональної програми «Молодь Львівщини».

Необхідну інформацію про можливості для розвитку молодіжних центрів розміщено на фейсбук сторінці спільноти "Молодь Львівщини".