У Львівській опері відбулися урочистості з нагоди 100-річчя Національної академії наук

У Львівській опері відбулися урочистості з нагоди 100-річчя Національної академії наук

19.11.2018

 

19.11.2018

 

Сьогодні, 19 листопада, у Львівському театрі опери та балету відбулися урочистості з нагоди 100-річчя Національної академії наук України.

«100 років Національної академії наук - це 100 років науки високого, європейського класу. Впродовж усього цього часу було нелегко втримати високе знамено Академії наук. Честь і хвала тим людям, які це зробили. Бажаю усім здоров’я, сил і наснаги до нових наукових відкриттів та звершень. Зі святом!» - зазначив під час виступу голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Для високоповажного товариства Олександр Ганущин зачитав привітання від Голови Верховної Ради України Андрія Парубія. Кращим науковцям вручили Подяки Львівської обласної ради.

Довідково:

Національна академія наук України заснована 27 листопада 1918 року у м. Києві. Її першим президентом був видатний учений із світовим ім`ям В.І. Вернадський.

НАН України згідно з чинним законодавством є вищою науковою самоврядною організацією України, що заснована на державній власності. Самоврядність Академії полягає у самостійному визначенні тематики досліджень та форм їх організації й проведення, формуванні своєї структури, вирішенні науково-організаційних, господарських, кадрових питань, здійсненні міжнародних наукових зв'язків, виборності та колегіальності органів управління. Академія об`єднує дійсних членів, членів-кореспондентів та іноземних членів, усіх науковців її установ, організовує і здійснює фундаментальні та прикладні наукові дослідження з найважливіших проблем природничих, технічних, суспільних і гуманітарних наук.