У Львові обговорили можливості будівництва дерев'яного житла для переселенців

У Львові обговорили можливості будівництва дерев'яного житла для переселенців

10.08.2022

Круглий стіл на тему: «Дерев'яне будинкобудування та забезпечення житлом ВПО» відбувся сьогодні, 10 серпня, у Національному лісотехнічному університеті.

Участь у заході взяли Міністр Кабінету Міністрів України Олег Нємчінов, голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, керівник комунального підприємства Львівської обласної ради «Галсільліс» Іван Підгородецький, керівники обласної військової адміністрації, науковці з Національного лісотехнічного університету, підприємці Львівської області, які будують дерев'яні будинки для внутрішньо переселених осіб.

На думку голови Львівської обласної ради Ірини Гримак, будівництво дерев'яних будинків є одним із варіантів розв'язання проблеми поселення внутрішньо переміщених осіб.

«Завтрашній день вимагає, щоби люди, які постраждали від війни, отримували якісне житло на довготривалий період. Львівщина має відновлювальні ресурси, фахівців та підприємства, які вже будують дерев'яні будинки для переселенців», - наголосила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Під час круглого столу, зокрема підприємці наголосили на перевагах дерев'яного будівництва, а це швидкість і простота зведення, енергоефективність, комфорт і екологічність.

«Ми розпочали роботу з державними проєктами. Зараз будуємо будинок у Дрогобичі для тимчасово переміщених осіб. Це житловий двоповерховий будинок з дерева на 12 квартир. Також нами збудовані дитячі садочки і школи від 5 000 квадратних метрів, – розповіла представниця компанії забудовника Оксана Льорнет. - Головна перевага таких будинків – це енергозбереження. У середньому будинок площею 100-150 кв. м витрачає за рік приблизно 25-30 кВт електроенергії. Це до тисячі гривень витрат на місяць. Друге – це швидкість будівництва. Всього за 3 місяці можна зайти і жити в будинку. Такі будинки будують на будь-яких ґрунтах та в важкодоступних місцях».