У Львові розпочався 29-й міжнародний BookForum

У Львові розпочався 29-й міжнародний BookForum

06.10.2022

Упродовж 6-9 жовтня у Львові триватиме 29-й міжнародний BookForum, участь у ньому братиме світова інтелектуальна еліта. Захід стане майданчиком, що об'єднає Україну з культурною елітою Планети заради висвітлення на весь світ гострих та незручних питань сьогодення. Фокусна тема фестивалю: «Люди свідомої мужності».

Офіційне відкриття львівського BookForum відвідав голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета.

«Дуже важливо, що в такий складний час Форум все ж відбувається! Думаю, що за його підсумками багато книжок поїде на фронт до наших захисників і захисниць від видавців, волонтерів, учасників Форуму. І наші Герої у час перепочинку будуть читати якісну українську літературу.

Від імені Львівської обласної ради бажаю Форуму плідної роботи та креативного обміну думками.

Україна – невмируща! Ми переможемо!», - зауважив у вітальному слові Святослав Шеремета.

Мета цьогорічного Форуму – за допомогою культури пояснити іноземцям, що і чому зараз відбувається в Україні і з Україною. Не менш важливим є завдання підняти важливі і незручні теми, глобальне осмислення, яких світовою спільнотою сприятиме перемозі над тоталітаризмом та стане фундаментом для побудови нового демократичного світу після перемоги України. Водночас організатори заходу прагнуть показати українській аудиторії, якою потужною зараз є підтримка України у світі та наскільки українські автори та їхня експертиза важливі для міжнародної спільноти.

У програмі: 20 подій за участю понад 40 авторів з України, Великої Британії, США, Мексики, Сирії, Португалії, Франції, Ірану та Танзанії. Серед ключових тем фестивалю: жінки та війна, гроші та культура, пропаганда, воєнні злочини і пам'ять.

У зв'язку із заходами безпеки цьогорічний Форум пройде в гібридному форматі: офлайн дискусії з онлайн-трансляціями.

З повною програмою Львівського Book Forum 2022 можна ознайомитись за посиланням https://bookforum.ua/events

Довідка:
Львівський BookForum – книжковий ярмарок і Львівський міжнародний літературний фестиваль. З 1994 року відбувається щоосені у Львові. Організатор — ГО «Форум видавців». За останні 23 роки фестиваль охопив понад 2500 унікальних авторів з 43 країн, а також 15 000 фахівців книжкової галузі.