У Львові відкрили вулицю Івана Вакарчука

У Львові відкрили вулицю Івана Вакарчука

07.10.2022

Сьогодні, 7 жовтня, у Львові урочисто відкрили вулицю Івана Вакарчука – багаторічного ректора Львівського національного університету імені Івана Франка (1990-2007 рр., 2010-2013 рр.), міністра освіти і науки України (2007-2010), Героя України, заслуженого професора університету.

Вулиця Івана Вакарчука розташована у Галицькому районі міста, поруч із Парком Івана Франка. Вона сполучає вулиці Яна Матейка та Устияновича.

У присутності представників влади, громадськості, викладачів і студентів університету презентували табличку з назвою вулиці Івана Вакарчука.

Син Івана Вакарчука – лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук подякував громаді Львова за вшанування пам’яті батька, наголосивши, що для його сім`ї це велика честь.

«Іван Вакарчук, у першу чергу, вважав себе вченим. Він був творчою людиною, як і всі справжні науковці. Любов до пізнання і глибини допомогла Івану Вакарчуку досягти значних професійних успіхів, адже до кожного свого рішення він підходив дуже фундаментально.

Основним стимулом життя Івана Вакарчука було зробити студентів і всіх навколо себе освіченими людьми, які відповідають за свої слова і вчинки», - сказав Святослав Вакарчук.

Співак також пригадав останні слова, сказані ним тату. Це рядки з улюбленої пісні Івана Вакарчука «Ночі і дні»:

Серед думок, як між рядків,
Десь воно є, хто його знає.
Хто би навчив, та й розказав,
Як зберегти те, що ми маєм…

Участь в урочистому заході взяли депутати Львівської обласної ради Звенислава Мамчур і Юрій Раделицький.

8 серпня 2022 року Львівська міська рада підтримала перейменування вулиці Кіндрата Рилєєва на вулицю Івана Вакарчука та облаштування простору для вшанування його пам'яті.