У Львові відкрили вулицю названу в честь Союзу Українок

У Львові відкрили вулицю названу в честь  Союзу Українок

14.05.2023

 

 

Сьогодні, 14 травня, у День Матері у Львові урочисто відкрили вулицю Союзу Українок. Рішення про перейменування колишньої вулиці Лобачевського на честь найбільшої жіночої організації в Україні депутати Львівської міської ради прийняли у вересні минулого року.

Участь в урочистому відкритті взяла голова комісії з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва Львівської обласної ради Наталія Галецька, яка подякувала членкиням організації та усім матерям за їх служіння, любов та виховання своїх дітей. 

«Союз Українок має свій символ - кущ калини. Квітуча, приваблива і здавалося б слабка, тендітна рослина, але вона настільки сильна, що вона витримує морози, дає плоди та результат. 
Союз Українок – це настільки потужна організація, що свого часу радянська влада забороняла її діяльність, бо боялась її . Але ця організація відроджувалася і зараз знову квітне. Бажаю вам розвиватися далі, квітнути і давати плоти, нові проєкти і нові ініцативи.  
Обласна рада буде поруч, бо ви – це збереження ідентичності українського народу, виховання молоді та наших дітей», - зазначила під час вітального Наталія Галецька.


Відтак у Львівському палаці мистецтв відбувся святковий захід, присвячений Дню матері. Його організував Союз Українок - ініціатор відновлення цього свята в Україні. Завершився захід -  святковим концертом за участі дитячих колективів та дефіле вишиванок у Львівському палаці мистецтв.

«Союз українок» — добровільна всеукраїнська жіноча громадсько-просвітницька організація. Утворена у Львові на початку XX століття. Восени 1939 року «Союз українок» було ліквідовано радянською владою. Відновлена у 1989 році спочатку у Львові, а після проголошення  Незалежності України - у Києві.