У Львові відомий пластичний хірург з Туреччини провів складні операції дітям з різних областей України

У Львові відомий пластичний хірург з Туреччини провів складні операції дітям з різних областей України

06.08.2022

Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр відвідав всесвітньо відомий пластичний хірург з Туреччини, професор Хакан Агір, який разом із львівськими медиками провів близько 14 складних оперативних втручань дітям із різних областей України.

"У лікарні підібрана дуже хороша команда хірургів, і ми разом провели багато складних операцій. Я задоволений спільною роботою. Хочу ще раз підкреслити високий рівень медиків Центру, які зараз працюють у дуже складних умовах, і роблять неймовірні речі", - зазначив Хакан Агір.

Окрім операцій, разом із нашими фахівцями проконсультували понад 60 пацієнтів різного віку і з різними вадами обличчя та тіла.

Серед прооперованих та проконсультованих пацієнтів - діти і дорослі з усієї України: Слов'янськ, Торецьк, Чернівці, Червоноград, Рівне.

"Наш давній друг Хакан Агір уже вп'яте приїжджає до Львова, і це четвертий візит, упродовж якого ми разом оперуємо дуже складні випадки - з великими пухлинами, з важкими судинними мальформаціями різного типу", - розповів Андрій Кузик, завідувач кафедри дитячої хірургії Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, дитячий хірург Центру.

Турецький хірург уже склав плани на наступний візит до Львова, який очікуємо наприкінці цієї осені - уже запланували кілька оперативних втручань українським дітям.