У Музеї модернізму – виставка Олега Тістола «60 років незалежності»

У Музеї модернізму – виставка Олега Тістола «60 років незалежності»

06.10.2020

У середу, 7 жовтня, в Музеї модернізму (Коперника, 15) відбудеться відкриття виставки Олега Тістола «60 років незалежності». Початок о 16:00 год.

До львівської версії виставкового проєкту в Музеї модернізму додадуться студентські офорти Тістола, виконані у Львові у 80-х, які експонуватимуться вперше, ба більше – вперше будуть добуті з папки, де зберігалися від часу створення. Також до експозиції увійдуть малюнки 77-78 рр..

До свого 60-річчя і чергової річниці державної незалежності художник зробив своєрідну ювілейну виставку під назвою «60 років Незалежності», де, як завжди у практиці Олега Тістола, іронічність і серйозність висловлювання гармонійно збалансовані. Показаний спершу в Луцьку в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків, зараз проєкт прибув до Львова – особливого для Тістола міста, де знаходиться його альма-матер і де минули студентські роки художника. 

Олег Тістол – один із небагатьох представників своєї генерації, хто ніколи не зупиняється у своїх пошуках і експериментах. Нові серії митця за формою суттєво відрізняються від попередніх, при цьому нерідко містячи змістовні відсилки до ранніх робіт. Так, серед нових робіт є «свіжі» інтерпретації старих творів, самоцитування, але в більшому масштабі і в інакшій, розкутішій естетиці.

Довідково:

Тістол Олег Михайлович – український художник, представник українського необароко, один з лідерів «Нової української хвилі».

Творчість Олега Тістола (живопис, масштабні інсталяційні проекти, фотографії, скульптура та художні об'єкти) з кінця 80-х відзначена у центрі активного поля сучасної культури, про що свідчить постійна участь у міжнародних художніх подіях.