Уперше канадську тренувальну місію «UNIFIER» очолила жінка – підполковник Сара Хір

Уперше канадську тренувальну місію «UNIFIER» очолила жінка – підполковник Сара Хір

06.10.2020

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулася церемонія передачі повноважень новому командуванню, вже 10-ої за рахунком ротації канадської тренувальної місії «UNIFIER».

Командир 9-ої ротації «UNIFIER» підполковник Раян Стімпсон офіційно передав командування тренувальної місії своєму правонаступникові підполковнику Сарі Хір. До слова, це перша жінка-військовослужбовець, яка керуватиме канадським контингентом в рамках місії.

Під час урочистостей було вручено нагороди і відзнаки військовослужбовцям Канади, що завершують перебування на українській землі.

Нагадаємо, тренувальна місія ЗС Канади в Україні триває з 2015 року. Це вже 10-та ротація. Канадський військовий контингент виконує функції інструкторів і наставників у цілій низці навчальних центрів ЗС України. А у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки проводить безпосередній вишкіл наших воїнів з різних військових частин. Традиційно канадський військовий контингент налічував близько 250 військовослужбовців, але через пандемію коронавірусу 9-та ротація складалася з трохи, ніж 100 осіб. Новоприбула ротація суттєво збільшена від попередньої, і налічує вже близько 200 канадських військовиків.