В області впроваджуватимуть геоінформаційну систему містобудівного кадастру та єдину відкриту інформаційну базу даних

В області впроваджуватимуть геоінформаційну систему містобудівного кадастру та єдину відкриту  інформаційну базу даних

18.02.2021

Депутати Львівської обласної ради під час сесійного засідання 18 лютого затвердили регіональну Програму розвитку містобудівного кадастру та просторового планування на 2021 – 2025 роки. 

Мета програми - впровадження на Львівщині сучасної геоінформаційної системи містобудівного кадастру та розвиток єдиної відкритої інформаційної бази даних. Це дасть можливість детально здійснювати комплексне просторове планування територій і покращити інфраструктуру кожної територіальної громади.

На думку розробників програми, отримання достовірної кадастрової інформації дозволить приймати більш ефективніші рішення, більш точно прогнозувати і моделювати рівень ринкових, інвестиційних відносин, що важливо для поповнення бюджету та розвитку громад.

У 2021 році на реалізацію програми з бюджету виділять 11,7 млн грн. Їх планують використовувати на придбання підсистем ведення геопросторової бази даних, програмне забезпечення для цифрової картографії та землеустрою, створення інформаційних ресурсів єдиної цифрової топографічної основи. А також  - на розробку комплексних планів просторового розвитку територій, генеральних планів населених пунктів, детальних планів територій, історико-архітектурних опорних планів.