В облраді відбулося публічне обговорення проекту Антикорупційної програми Львівської обласної ради на 2019-2020 роки

В облраді відбулося публічне обговорення проекту Антикорупційної програми Львівської обласної ради на 2019-2020 роки

12.04.2019

У Львівській обласній раді сьогодні, 12 квітня, під головуванням заступника голови Львівської обласної ради Володимира Гірняка відбулося публічне обговорення проекту Антикорупційної програми Львівської обласної ради на 2019-2020 роки.

Участь в заході взяли представники громадськості, експерти, які володіють знаннями про внутрішнє та зовнішнє середовище Львівської обласної ради, депутати Львівської обласної ради, працівники апарату облради, зокрема голова профспілкового комітету.

Як повідомив Володимир Гірняк, більше двох місяців над розробкою проекту Антикорупційної програми Львівської обласної ради на 2019-2020 роки працював юридичний відділ облради, спеціально створена комісія, постійна депутатська комісія з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, свободи слова та антикорупційної політики, а також громадськість.

«У межах проекту програми ми напрацювали 39 ризиків. Переконаний, із ними повинні ознайомитися депутати обласної ради, посадові особи місцевого самоврядування та облдержадміністрації, щоб унеможливити вчинення певних дій, які можуть тягнути за собою юридичні наслідки», - підкреслив заступник голови облради.

Зауважимо, що  письмові  пропозиції та зауваження до проекту Антикорупційної програми Львівської обласної ради на 2019-2020 рр. обласна рада приймала до 8 квітня 2019 року.

Відтак після громадського слухання буде підготовлено і винесено на розгляд обласної ради проект рішення про затвердження Антикорупційної програми Львівської обласної ради на 2019-2020 роки. Після її ухвалення – документ буде надіслано в антикорупційні органи.

До речі, Львівська обласна рада найпершою з обласних рад України ініціювала розробку такої Антикорупційної програми.

Із ПРОЕКТОМ Антикорупційної програми Львівської обласної ради на 2019-2020 роки можна ознайомитись ТУТТУТ і ТУТ.