«Важливість мобільних кисневих концентраторів важко переоцінити - це врятовані життя», – Ірина Гримак

«Важливість мобільних кисневих концентраторів важко переоцінити - це врятовані життя», – Ірина Гримак

29.12.2020

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак та депутат облради, голова Українського лікарського товариства у Львові Олег Дуда відвідали Жидачівську центральну районну лікарню. 

Заклад є одним з 24 на Львівщині, які приймають на лікування хворих на Covid-19. Відтак, під час зустрічі, лікарні передали від Фонду Порошенка та ГО «Справа Громад» Львів два мобільні кисневі концентратори. 

 «Ще два кисневі концентратори передаємо Жидачівській центральній районній лікарні. Завтра вирушаємо ще в Старий Самбір з такою ж благодійною місією. Усього на Львівщині на даний момент залишиться 8 кисневих концентраторів, які будуть забезпечені Фондом Порошенка і ГО «Справа Громад» розхідним матеріалом. 

Важливість цих сучасних пристроїв важко переоцінити, бо це врятовані життя.

І в подальшому всі подібні благодійні ініціативи, реалізація яких буде у наших силах, ми будемо підтримувати», - наголосила голова обласної ради Ірина Гримак.

Як розповіла директор Жидачівської центральної районної лікарні Людмила Яремцьо, власне мобільні концентратори є надзвичайно важливими, оскільки пацієнти зі складним перебігом хвороби коронавірусу, у першу чергу, потребують забезпечення киснем.

Нагадаємо, по два мобільні кисневі концентратори вже передали Львівському обласному госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Юрія Липи, Перемишлянській центральній районній лікарні, які є на передовій у боротьбі з коронавірусом.