Жовківська районна лікарня отримала сучасний апарат штучної вентиляції легень

Жовківська районна лікарня отримала сучасний апарат штучної вентиляції легень

31.07.2020

Сьогодні, 31 липня, у КНП «Жовківська районна лікарня» відбулась офіційна передача сучасного апарату ШВЛ T7 для боротьби з короновірусом. Участь у заході взяли перший заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк, директор ВП «Добротвірської ТЕС» АТ «ДТЕК Західенерго» Олег Таращук та керівництво Жовківського району.

Як зазначив Богдан Гагалюк, в боротьбі з пандемією та для закупівлі відповідного обладнання коштами допомагають області меценати, у даному випадку – це Фонд Рената Ахметова.

«Велика вдячність медикам, які борються на передовій з пандемією, яка охопила не тільки Україну, а й увесь світ. Хочу зазначити, що Львівська обласна рада і Львівська ОДА на початку квітня цього року акумулювала на боротьбу з COVID-19 – 466 млн. гривень. Було закуплено велику кількість апаратів ШВЛ та іншого обладнання для боротьби з вірусом», - наголосив він.

«Стосовно апаратів ШВЛ, які придбав для українських медиків Фонд Ріната Ахметова, - це високотехнологічне реанімаційне медичне обладнання. Воно автоматизовано і значною мірою виключає людський фактор. Завдяки цьому закуплені апарати ШВЛ можуть бути використані майже відразу ж після інсталяції практично в будь-якому куточку України, що дуже важливо в умовах епідемії, коли рятувати життя потрібно тут і зараз.

Нагадаю, що наприкінці минулого року компанія ДТЕК підписала Меморандум про співпрацю та підтримку Львівської області з громадою Львівщини. Тільки спільними зусиллями влади, бізнесу і громади – ми здатні подолати виклики, які є сьогодні перед нами»,- наголосив Олег Таращук.