18 представників Львівщини змагатимуться на Європейських іграх

18 представників Львівщини змагатимуться на Європейських іграх

08.06.2023

 

У складі збірної 18 представників Львівщини поїде на Європейські ігри. Масштабні мультиспортивні змагання, що відбуваються раз на 4 роки вже через два тижні стартують у Кракові. 

Найбільше представництво Львівщина матиме у кульовій стрільбі — тут змагатимуться наші Святослав Гудзий, Павло Коростильов, Юлія Коростильова та Анастасія Німець.  Троє представників Львівщини є у збірній з веслування на байдарках і каное — це Віталій Вергелес, Олександр Зайцев та Валерія Терета. А також у збірній з фехтування — Даниїл Гойда, Ростислав Герцик та Юнес Клод. 

Також поборються за нагороди Європейських ігор каратистки Катерина Крива та Галина Мельник. У легкій атлетиці нашу область представить Роман Ростикус та Владислав Лавський як запасний.  Також Львівщина має по одному представнику у триатлоні — це Софія Прийма, брейкінгу — Олександр Гатин-Лозинський, і в сучасному п’ятиборстві — Юрій Ковальчук та стендовій стрільбі — Олена Охотська. 

Як повідомив начальник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як, за нагороди на Європейських іграх спортсмени отримають грошові нагороди: за перше місце – 80 тисяч гривень, за друге – 60 тисяч гривень, а за третє – 40 тисяч гривень. Додатково премії виплачуватимуть і тренерам у розмірі 50% від суми, яка передбачена для спортсмена.