28 червня у Нагуєвичах відзначатимуть 132 річницю від дня народження Петра Франка  

28 червня у Нагуєвичах відзначатимуть 132 річницю від дня народження Петра Франка  

23.06.2022

До 132 річниці від дня народження Петра Франка у Державному історико-культурному заповіднику "Нагуєвичі"-Park of Naguevychy відбудеться наукова музейна академія. Захід під назвою «Петро Франко та історична тяглість генеральної битви за Україну - 1917/2022» розпочнеться 28 червня о  12 годині.

Вшанування сина українського національного генія Івана Франка – Петра Франка відбудеться біля його пам’ятника на території історико-культурного заповідника у селі Нагуєвичі. Вихованці Дрогобицької станиці Пласту проведуть  «Франко-руханку». Також в рамках заходу у конференц-залі Літературно-меморіального музею Івана Франка відбудуться презентації наукових робіт.

Онук Петра Франка, правнук Івана Франка Петро Галущак поділиться спогадами про діда Петра і родину. Кандидат історичних наук, доцент, заступник декана історичного факультету з наукової роботи Дрогобицького державного педагогічного університету Володимир Галик проведе тематичну лекцію «Епістолярій Петра Франка до Івана Франка: один штрих до історії взаємин сина із батьком». Відбудеться також «Перший на теренах Дрогобиччини показ віднайденого фільму Пежанського про перші українські лещетарські змагання у Львові» та  онлайн-презентація монографії  кандидатки філологічних наук Наталі Тихолоз «Петро Франко. Формула долі (Життєпис на тлі доби). Завершиться програма відкриттям нових музейних виставок.

«Запрошуємо усіх шанувальників унікальної спадщини родини Петра Франка – співзасновника «Пласту», співорганізатора відродження авіації Української Галицької армії, педагога, музейника, винахідника та мислителя – До Нагуєвич» - закликають музейники.

Контактні телефони: 097-769-58-06 Богдан Лазорак; 096-039-48-02 Мар’яна Микитич; 067-399-35-16 Марія Шеремета. Більше інформації на сторінці  Державний історико-культурний заповідник "Нагуєвичі"-Park of Naguevychy тут.