Андрій Білоус зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні

Андрій Білоус зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні

07.06.2019

 

Сьогодні, 7 червня, відбулася  зустріч керівництва Львівської обласної ради та облдержадміністрації із Надзвичайним і Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні Ґертом Антсу.

Під час зустрічі сторони обговорили можливі напрямки для двосторонньої співпраці. Зокрема, йшлося про обмін досвідом в питанні реформи децентралізації, е-урядування, розвитку галузі альтернативної енергетики, аграрного сектору, а також налагодження міжрегіонального співробітництва. 

В свою чергу перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус закцентував увагу на тому, щоб Львівщина має величезний культурний потенціал, а також готова приймати тут експозиції  інших національностей, в тому числі з Естонії. «Львівщина багата на історико-культурну спадщину, у нас є чудові музеї та художні колективи, які готові продемонструвати своє мистецтво. Також ми б з радістю могли експонувати в наших закладах культури  твори естонських митців, - зазначив Андрій Білоус. – Окрім того, область славиться своїми бальнеологічними та гірськолижними курортами, місцями відпочинку та оздоровлення». 

Також Андрій Білоус подякував Надзвичайному та Повноважному Послу Естонської Республіки в Україні за співпрацю, завдяки якій Історико-краєзнавчий музей поповнився таким цінним експонатом – унікальним мечем вікінгів.

Як відомо,  попередній візит пана Посла на Львівщину відбувся 15 березня 2019 року  у рамках святкування 101-ї річниці Незалежності Естонської Республіки.