Бізнес і громадські організації озвучили проблеми при адмініструванні ПДВ

Бізнес і громадські організації озвучили проблеми при адмініструванні ПДВ

09.04.2021

За участі представників бізнес-середовищ, бізнес-асоціацій, громадських організацій сьогодні, 9 квітня, відбулося друге засідання тимчасової контрольної комісії обласної ради з вивчення та моніторингу стану дотримання законності при адмініструванні органами ДПС у Львівській області податку на додану вартість (ПДВ), що сплачується суб’єктами підприємницької діяльності.

Як наголосив голова тимчасової контрольної комісії обласної ради Роман Филипів, на превеликий жаль, Головне управління ДПС у Львівській області нехтує запрошеннями органу представницької влади області щодо участі в роботі тимчасової контрольної комісії.

«Але великі слова вдячності представникам бізнес-середовищ, бізнес-асоціацій, громадських організацій, які задекларували і вчергове аргументували, що проблема адміністрування ПДВ є глибокою, вона має масовий характер і її потрібно врегульовувати системно.

Відтак за результатами засідання запропоновано провести спільне засідання координаційно-дорадчої ради з питань підприємництва при Львівській  ОДА і тимчасової контрольної комісії обласної ради. Під час нього ще раз заслухаємо інформацію Головного управління ДПС у Львівській області стосовно порушених проблем і запропонуємо низку рішень, які мали би підвищити рівень прозорості в адмініструванні ПДВ у Львівській області», - розповів Роман Филипів.

Як відомо, ініціатива створення тимчасової контрольної комісії обласної ради пояснюється тим, що останнім часом збільшилася кількість звернень від суб’єктів підприємницької діяльності стосовно того, що при адмініструванні ПДВ виникає чимало суб’єктивних моментів.

Нагадаємо, тимчасова комісія створена рішенням Львівської обласної ради від 18 лютого 2021 р.