Благодійний фонд “Сильні” надає допомогу людям, які пережили сексуальне насилля під час війни

Благодійний фонд “Сильні” надає допомогу людям, які пережили сексуальне насилля під час війни

22.09.2022

«Сильні» — благодійний фонд, що надає конфіденційну та безоплатну допомогу людям, які пережили сексуальне насильство під час війни.

«Під час повномасштабного вторгнення неможливо зафіксувати кількість випадків сексуального насилля з боку окупантів. Сексуальне насилля під час війни не має строку давності. Незалежно від того, коли людина заявить про злочин - винного можна буде притягнути до відповідальності», - наголошують представники фонду.  

Організація безоплатно проводить психологічні та терапевтичні консультації, або курси, оплачує медичні послуги потерплим від насилля.  

Партнери фонду залучають адвокатів у різних регіонах та допомагають задокументувати факти згвалтувань як воєнних злочинів. У майбутньому свідчення потерпілих будуть використані у Європейському суді з прав людини.  

Варто наголосити, інформація щодо запитів та звернень громадян до фонду «Сильні» є абсолютно конфіденційною. Консультант налагоджує контакт із кожним заявником та з’ясовує обставини й визначає, яка допомога потрібна саме цій особі. У будь-який момент людина може відмовитися від допомоги.  

Діяльність фонду «Сильні» фінансують благодійники, загалом понад 6 тисяч людей долучились до підтримки  потерпілих від сексуального насилля.  

Звертатися до фонду слід через вебсайт за посиланням тут