Цьогоріч планують завершити роботи із проекту “Перенесення магістрального водогону із зони впливу калійних шахт"

Цьогоріч планують завершити роботи із проекту “Перенесення магістрального водогону із зони впливу калійних шахт"

21.05.2019

Сьогодні, 21. травня, директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Руслан Гречаник на II пленарному засіданні сесії обласної ради доповів про ситуацію, яка склалася внаслідок обвалу карстових порід у зоні рудника № 2 ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал".

Департаментом екології із залученням наукових інститутів у 2017-2018 роках проведено моніторинг земної поверхні та прогнозування просторових зміщень з використанням технології зондування території із застосування засобів автоматизації та геоінформаційних систем та проведено геологорозвідувальні та топографо-геодезичні роботи з метою виявлення карстів та карстонебезпечнихпроцесів в межах території гірничого відводу шахтних полів рудника № 2 Стебницького калійного родовища та прилеглих територій.

Наукові інститути у своїх висновках зазначають, що на даний час підстав для твердження про інтенсивний розвиток карстів та можливість карстопровальної небезпеки у значних об’ємах немає.

Окрім цього, проводиться реалізація проекту "Перенесення магістрального водогону "Гірне-Дрогобич" з метою запобігання виникненню надзвичайної ситуації у Дрогобицькому районі Львівської області.

Службою автомобільних доріг у Львівській області проводяться підготовчі роботи з будівництваавтомобільної дороги Т-14-02 Східниця – Пісочна на ділянці км 16+100-км 21+700.

Також, проводятьсяпідготовчі роботиза проектом «Проведення русло регулюючих та берегоукріплюючихробіт для збільшення пропускної здатності р. Вишницяна території Модрицької сільської радиДрогобицького району Львівської області з метою запобігання надзвичайної ситуації».

ПрАТ “Львівобленергоˮ завершено роботи з виведення за межі карстових провалів повітряної ЛЕП напругою 35 кВ “Трускавець 91 – Трускавець 7ˮ довжиною 4,5 км.