День Гідності та Свободи: у Львові вшанували пам'ять Новітніх Героїв

День Гідності та Свободи: у Львові вшанували пам'ять Новітніх Героїв

21.11.2021

В Україні сьогодні, 21 листопада, відзначають День Гідності та Свободи. Його встановлено Указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку цього дня двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Так, у Львові на Личаківському кладовищі вшанували пам'ять Новітніх Героїв України – загиблих під час подій на Майдані й у зоні ООС (АТО).

Перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник, заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, народні депутати України, депутати обласної ради, представники Львівської ОДА та влади міста Львова, учасники російсько-української війни і Революції Гідності, родини Героїв Небесної Сотні, громадськість поклали квіти до могил Новітніх Героїв та запалили лампадки пам’яті.

На полі почесних поховань №67 присутні разом із священнослужителями помолилися за упокій душ Героїв, які віддали життя за Україну.

На завершення скорботного заходу рота почесної варти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного пройшла урочистим маршем.