Депутати Львівської обласної ради оригінально привітали усіх з Днем Незалежності України

Депутати Львівської обласної ради оригінально привітали усіх з Днем Незалежності України

21.08.2021

21 серпня депутати та працівники Львівської обласної ради, депутати місцевих рад,  голови територіальних громад Львівщини разом вийшли на вершину гори Пікуй та звідти привітали усіх з 30-тою  річницею Незалежності України та Днем Державного Прапора України.

Масове сходження, організоване за ініціативою Львівської обласної ради розпочалося вранці, після проведення відповідного інструктажу та розминки. Загалом пішки підкорити гору зголосилися понад 200 осіб.

Учасники сходження гуртом пройшли помаркованим маршрутом до верхівки гори й  розгорнули великий синьо-жовтий стяг та разом гучно заспівали Державний Гімн України. 

«Здолавши кілька кілометрів шляху, з позитивними емоціями ми справді дуже щиро передали вітання з Днем Незалежності України усім громадянам. На найвищій вершині Львівщини сьогодні була фантастична, святкова атмосфера. Дякую усім, хто долучився до цієї ініціативи. Україна єдина, українці -  сильна, непереможна нація», - акцентувала Ірина Гримак.

«Дуже символічно, що напередодні Дня Незалежності,  командою Львівської обласної ради ми вийшли на Пікуй, гору, яку любив Іван Франко», - зауважив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод та нагадав, що  за кілька днів відзначатимемо ювілей великого Каменяра.

Нагадаємо, гора Пікуй розташована у селі Верхнє Гусне на Самбірщині та є найвищою вершиною Львівської області. Висота гори 1 405 метрів.