Депутати Львівської обласної ради пропонують збільшити фінансування обласних закладів освіти

Депутати  Львівської обласної ради пропонують збільшити фінансування обласних закладів освіти

04.10.2022

Депутати Львівської обласної ради звернуться до керівництва Львівської обласної військової адміністрації з пропозицією частково збільшити  фінансування закладів освіти обласного підпорядкування з обласного бюджету. 

Таке рішення прийняла комісія з питань освіти і науки та інновацій Львівської обласної ради.

Під час засідання комісії, 4 жовтня,  перед  депутатами виступив заступник голови Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Мар»ян Калин.

Він звернув увагу обласних обранців на недостатність освітньої субвенції, що може спричинити зменшення ресурсів на виплату заробітних плат педагогам.

«У зв’язку з секвестром державного бюджету зменшено освітню субвенцію для  обласного бюджету. Щоб підтримати освітян, багато громад на Львівщині виділили кошти з власних бюджетів, таким чином вдалося не зменшувати зарплати  вчителям. Проте обласні заклади освіти можуть залишитися поза увагою»,  – апелював Мар»ян Калин.

В обласних закладах турбуються про дітей з особливими освітніми потребами,- наголосила голова комісії з питань освіти, науки та інновацій Іванна Герус. Вона звернула увагу на те, що таких фахівців треба особливо  мотивувати і підтримати.

У своєму зверненні депутати зазначили, що в умовах військової агресії освітяни вкотре довели свою патріотичність, жертовність і професіоналізм, можливість адаптуватися до викликів з метою виховання і навчання  підростаючого покоління Української держави.

«Ми звертаємося до обласної військової адміністрації, як розпорядника обласного  бюджету. Зараз необхідно врахувати  обставини та знайти можливість часткового збільшення фінансування закладів освіти обласного підпорядкування. Слід, наприклад  залишити педагогічним працівникам надбавки за престижність  праці на рівні 20 відсотків, або збільшити щорічну грошову винагороду з 40 відсотків до 100 відсотків посадових окладів», - пояснила  Іванна Герус.