Депутати обласної ради ухвалили звернення щодо звільнення Сергія Шкарлета

Депутати обласної ради ухвалили звернення щодо звільнення Сергія Шкарлета

22.12.2020

Сьогодні, 22 грудня, Львівська обласна рада прийняла звернення до Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо звільнення Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета.

«Ми, депутати Львівської обласної ради, з великим обуренням сприйняли повідомлення про те, що 17 грудня 2020 року Верховна Рада України призначила Сергія Шкарлета Міністром освіти і науки України. Народні депутати України, які проголосували за призначення Сергія Шкарлета  Міністром освіти і науки України, фактично підтримали знищення позитивних реформ в українській освіті та її україноцентричної складової.
 Вважаємо, що Сергій Шкарлет не може очолювати це міністерство через свою політичну позицію, зв’язкиз Партією регіонів та скандали, у які він потрапляв, поки виконував обов’язки міністра, у тому числі через плагіат у його наукових роботах(це як зазначено у висновку Комітету з питань етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО), ідею зробити зовнішнє незалежне оцінювання необов’язковим.
Окрім цього, на думку наукової та студентської спільноти, Сергій Шкарлет, як тимчасовий виконувач обов’язків Міністра освіти і науки, провалив підготовку до нового навчального року та не організував процес закупівлі засобів індивідуального захисту для працівників освіти. Про це йдеться у відкритих листах науковців, освітян, громадських активістів до Президента України, народних  депутатів та Прем’єр-міністра України.    
Варто зазначити, що 16 грудня 2020 року Комітет з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України на своєму засіданні не  підтримав кандидатури Сергія Шкарлета на посаду Міністра освіти і науки України, голосування про призначення Сергія Шкарлета проведено з порушенням Регламенту Верховної Ради України, а також18 грудня 2020 року у Верховній Раді України було зареєстровано проєкт постанови №4525щодо звільнення Сергія Шкарлета з посади Міністра освіти і науки України.
Враховуючи наведене, ми, депутати Львівської обласної ради, звертаємось до Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, з проханням звільнити в установленому порядку Сергія Шкарлета з посади Міністра освіти і науки України», - йдеться у зверненні.