Депутати облради просять скасувати рішення про присудження наукового ступеня Іллі Киві, - ухвалено звернення

Депутати облради просять скасувати рішення про присудження наукового ступеня Іллі Киві, - ухвалено звернення

27.04.2021

Львівська обласна рада сьогодні, 27 квітня, прийняла звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо скасування рішення спеціалізованої вченої ради про присудження наукового ступеня народному депутатові України від політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» Іллі Киві та проведення розслідування обставин захисту дисертації.
     
Депутати Львівської обласної ради обурені повідомленням про рішення спеціалізованої вченої ради присудити науковий ступінь кандидата наук з державного управління  народному депутатові України від політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» Іллі Киві. 

«Члени спеціалізованої вченої ради, які були присутніми на захисті дисертації, а також усі інші, хто брав участь у реалізації цієї афери, вкотре довели нікчемність сучасної системи освіти та необхідність її повного перезавантаження, - йдеться у зверненні. - Гнила бюрократична система, через яку необхідно пройти молодим науковцям, лише створює для них перешкоди в здобутті наукових ступенів та розвитку української науки, проте допомагає особам, які здобувають наукові ступені в особистих інтересах і жодним чином не пов’язані з наукою».

Депутати просять Міністерство освіти України вжити відповідних заходів та скасувати  це рішення.

«Таким чином буде зупинено знущання над українською освітою!» - зазначають вони.