Депутати ознайомилися із станом будівництва Центру швидкого реагування у Львові

Депутати ознайомилися із станом будівництва Центру швидкого реагування у Львові

15.07.2021

Депутати Львівської обласної ради ознайомилися із станом будівництва Центру швидкого реагування на повідомлення про злочини та інші події у Львові. Проєкт реалізується у межах Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна.

«Новий офіс для львівської поліції на вулиці Стрийській (біля автовокзалу) не стоїть на місці, але й рухається зовсім повільно.

Разом із колегами з Львівської ОДА оглянули цей об’єкт і ще низку райвідділів поліції, які очікують на ремонти.

Уже зараз можемо сказати, що терміни виконання робіт, на жаль, зміщуються на кінець 2022 року. Тобто лише за рік наші міжнародні партнери очікують на його відкриття.

Львівська обласна рада співфінансує спорудження Центру швидкого реагування, тому ми особливо пильнуємо за процесом.

Сподіваємося, що за рік-півтора Львів матиме нову головну адміністративну поліцейську будівлю», - зауважила голова комісії з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва Наталія Галецька.

Голова комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань Назарій Сумало нагадав, що виграний міжнародний проєкт «Створення системи швидкого реагування на злочини і події у Львові» передбачає завершення будівництва нової адміністративної будівлі львівської поліції на вул. Стрийській, у якій буде розташований центр оперативного реагування на злочини, а також ремонт відділів поліції, закупівлю техніки тощо.

«Цей важливий іміджевий проєкт Львівської області на 90% фінансується Європейським Союзом. Загальний бюджет грантового проєкту – 6 млн євро», - розповів Назарій Сумало.