До 155-річчя митрополита Андрея Шептицького у Львівській філармонії відбудеться вистава «Я йду, Христе!»

До 155-річчя митрополита Андрея Шептицького у Львівській філармонії відбудеться вистава «Я йду, Христе!»

29.10.2020

До 155-річчя митрополита Андрея Шептицького у Львівській філармонії 5 листопада відбудеться вистава «Я йду, Христе!». Початок о 19:00 год.

Цього року Україна на загальнодержавному рівні відзначає 155 років від дня народження митрополита УГКЦ Андрея Шептицького. У рамках ювілею Львівська національна філармонія ім. М. Скорика та сучасний український експериментальний театр ТМ «Театр у кошику» підготували спільний проєкт – виставу «Я йду, Христе!» під живий супровід відомих музикантів.

Текстову основу вистави складають епістолярна повість Григора Лужницького «Дванадцять листів о. Андрея Шептицького до матері» і фрагменти спогадів Софії Шептицької, з роду Фредрів «Молодість і покликання Романа Шептицького». 

Сюжет зосереджується на переломному моменті, коли молодий Роман Шептицький, у майбутньому митрополит Андрей, приймає рішення йти духовним шляхом. Вистава може бути зрозумілою людині будь-якого віросповідання чи конфесії, адже йдеться в ній про пошук віри, про дорогу до Бога, про усвідомлення своєї місії в житті і не відступництва від неї. А ще – про високу культуру почуттів , як суто людських, так і релігійних. 

Виставу благословив Блаженніший Любомир кардинал Гузар, Верховний Архієпископ Києво-Галицький УГКЦ.