"Довга дорога додому": у Домі Франка представлять роботи художника, який створив їх, перебуваючи на фронті

"Довга дорога додому": у Домі Франка представлять роботи художника, який створив їх, перебуваючи на фронті

09.06.2023

У п’ятницю, 16 червня, у Домі Франка відбудеться презентація виставки робіт Віталія Гайдара "Довга дорога додому".

Роботи створені автором під час перебування на фронті. Військова служба у час війни не перешкодила митцеві малювати, бо він не уявляє свого життя без творчості.

За словами художника, це – шалена арт-терапія. Віталій Гайдар працює в різних техніках і з різними матеріалами. Сміливо береться до глибоких сакральних тем, тонко відчуваючи їх значення. Малює квіти і краєвиди рідного краю. У війську Віталій спершу малював на папері олівцями, гелевою ручкою, а потім перейшов на пастель. Крім унікального таланту митця, має дуже щире і жертовне серце, залюбки надає роботи для різних благочинних проєктів. 

«Роботи художника – це справжні та щирі почуття, інколи дуже нетривкі й вічні водночас. Зображення на полотні є напрочуд глибокими і драматичними. А змальовані на війні пейзажі чи квіти, які бачив на розбитих польових дорогах чи в зруйнованих селах, передають таке бажане відчуття життя, краси і перемоги», - кажуть організатори.

Початок о 16.00

Довідково:

Віталій Гайдар народився народився на Золочівщині. Навчався у Тернопільському кооперативному технікуму, на відділенні художнього оформлення.

Член Національної спілки художників України. Учасник всеукраїнських та міжнародних виставок.
Зараз митець перебуває на службі у лавах Збройних Сил України, воїн 71-ї ОЄБр десантно-штурмових військ.