Галицький академічний камерний хор 13 січня заколядував у Львівській обласній раді

Галицький академічний камерний хор 13 січня заколядував у Львівській обласній раді

13.01.2022

Художній керівник та хормейстер Василь Яциняк разом зі співочим колективом Галицького академічного камерного хору привітали працівників обласної ради з різдвяними святами, віншували, жартували та зачарували власним репертуаром.

Хор створено 2003 року, упродовж свого існування колектив створив низку концертних програм з творів всесвітньо відомих композиторів, хор неодноразово брав участь та отримував нагороди  міжнародних хорових конкурсів та фестивалів.

«Музика виховує інтелект нації», - зазначив хормейстер Василь Яциняк та висловив побажання, щоб сфера культури в Україні отримала більше підтримки та розвивалася.

«Нас часто запрошують на гастролі за кордон та дуже радо зустрічають в інших країнах, важливо щоб вдома також розуміли значущість та шанували хорове мистецтво».

«Дякуємо за ту насолоду, яку ви даруєте своїм співом», - звернувся до хористів голова комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Володимир Квурт. – «Бажаємо кожному з вас, а також спільно з вами вболіваємо за те, щоб Галицький академічний камерний хор у 2022 році отримав статус «національного».

Нагадаємо, 16 березня, депутати Львівської обласної ради підтримали звернення до Міністерства культури та інформаційної політики України з проханням ініціювати перед Президентом України питання про надання комунальному закладові Львівської обласної ради «Галицький академічний камерний хор» статусу національного.