Господарський суд міста Києва підтвердив право власності обласної ради на майно закладів охорони здоров'я

Господарський суд міста Києва підтвердив право власності обласної ради на майно закладів охорони здоров'я

19.02.2021

У четвер, 18 лютого цього року, Господарський суд міста Києва відмовив Львівській обласній прокуратурі та Львівській міській раді у задоволенні позову до Львівської обласної ради про скасування державної реєстрації права власності та витребування майна за адресою м. Львів, вул. Устияновича, 14.

Відтак цим рішенням Господарський суд міста Києва підтвердив законність права власності Львівської обласної ради на приміщення по вул. Устияновича, 14 у м. Львові.

Як відомо, це приміщення у 2017 році Львівська обласна рада продала з аукціону Приватному підприємству «Біола». Львівська міська рада декілька років стверджувала, що обласна рада незаконно оформила право власності на це майно за собою.

«У квітні 2020 року обласна прокуратура спільно з Львівською міською радою звернулися до суду, щоб скасувати право власності обласної ради на це майно та витребувати його у власність м. Львова.

Однак після численних судових засідань Господарський суд міста Києва відмовив прокуратурі та міській раді у задоволенні позову, тим самим підтвердивши законність права власності Львівської обласної ради на приміщення по вул. Устияновича, 14 у м. Львові», - розповів начальник юридичного відділу облради Андрій Мельник.

Нагадаємо, що раніше Північний апеляційний господарський суд скасував рішення суду першої інстанції у двох інших справах, в яких Львівська міська рада та обласна прокуратура намагалися позбавити Львівську обласну раду права власності на комунальні приміщення закладів охорони здоров'я.

Юристи Львівської обласної ради вкотре довели законність права власності обласної ради на низку об'єктів, що належать обласним комунальним закладам охорони здоров'я, та відповідно безпідставність майнових претензій міської ради.