Громадськості представили координаторку Уповноваженого у справах зниклих безвісти за особливих обставин на Львівщині Марію Петришин

Громадськості представили координаторку Уповноваженого у справах зниклих безвісти за особливих обставин на Львівщині Марію Петришин

04.10.2022

У вересні координатором Уповноваженого у справах зниклих безвісти за особливих обставин на Львівщині призначено голову ГО «Перший жіночий ветеранський простір «Рехаб», в.о. директора комунального закладу Львівської обласної ради «Будинок воїна» Марію Петришин.

Сьогодні, 4 жовтня, під час засідання міжфракційної депутатської групи «Рівні можливості» під головуванням Соломії Риботицької Марію Петришин у новому статусі офіційно представили громадським, благодійним та волонтерським організаціям.

«Мій шлях у звільненні полонених розпочався з того моменту, коли мій родич потрапив у полон. Далі була допомога родинам, котрі опинились у таких складних обставинах і чекали визволення з рук окупанта своїх рідних. 

Із 2015 року працюю у команді Олега Котенка, нині – Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Сьогодні перед нами постають великі випробовування і шалений пласт роботи. Але хто, як не ми?!», - зауважила Марія Петришин. 

Прийом громадян координатором Уповноваженого у справах зниклих безвісти за особливих обставин на Львівщині здійснюється за попереднім записом: +380983633539, petryshyn.help@gmail.com

Понеділок – п'ятниця, 10:00 – 16:00 год..

Представництво знаходиться у приміщенні «Будинку воїна» (Львів, вул. Тараса Бобанича (колишня Короленка), 1а).

Крім того, присутні ознайомилися з роботою Офісу підтримки родин військослужбовців на Львівщині. Офіс надає адресну допомогу військовослужбовцям та їх родинам за адресою: м. Львів, вул. Коперника, 17 (Палац мистецтв, 2 поверх).

Довідково:

Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин є посадовою особою Мінреінтеграції, на яку покладено обов’язки щодо координації розшуку зниклих та вирішення інших пов’язаних з цим питань відповідно до Закону України «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин».

Уповноважений підпорядковується Віце-прем’єр-міністрові України – Міністру з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.