Грузія готова приймати на реабілітацію постраждалих від війни українців

Грузія готова приймати на реабілітацію постраждалих від війни українців

09.06.2023

Про потенційні напрямки гуманітарного співробітництва у галузях охорони здоров’я і соціальної інфраструктури та залучення інвестицій в економіку Львівщини йшлося сьогодні, 9 червня, під час зустрічі заступника голови Львівської обласної ради Юрія Холода та начальника Львівської ОВА Максима Козицького з Надзвичайним і Повноважним Послом Грузії в Україні Георгієм Закарашвілі.

Юрій Холод, вітаючи пана Посла на Львівщині, подякувати в його особі народу Грузії за гуманітарну допомогу, яку було вже передано нашій області.

Заступник голови облради розповів про львівський центр реабілітації та протезування для постраждалих від війни «Superhumans Center» та запропонував меценатам Грузії долучилися до партнерства.

«Ультрасучасна клініка «Superhumans Center» – це проєкт про майбутнє, тут відновлюються руки і ноги наших Захисників і Захисниць. Будемо вдячні благодійним фондам Грузії, які захочуть допомогти нашим воїнам.

Від початку повномасштабного вторгнення Львівщина стала прихистком для багатьох вимушених переселенців, ми створюємо для них місця для проживання на базі державних і комунальних установ. Зараз на Львівщину прибувають люди із Херсонщини, яким ми теж будемо допомагати з розселенням. Запрошуємо благодійні фонди, будівельні компанії Грузії підставити плече нашій області з облаштуванням житла для переселенців», - зауважив Юрій Холод.

Георгій Закарашвілі побажав Україні якомога швидшої перемоги у війні і задекларував готовність Грузії продовжувати надавати підтримку українцям у різних соціальних і гуманітарних напрямках.

«Сподіваюся, що на саміті НАТО у Вільнюсі будуть ухвалені важливі рішення як для України, так і для Грузії.

Ми також готові приймати українців, постраждалих від війни, на реабілітацію», - сказав Георгій Закарашвілі.

У контексті економічної співпраці Юрій Холод закликав бізнес Грузії інвестувати у Львівщину вже сьогодні, не чекаючи закінчення війни.

«Запрошуємо інвесторів із Грузії, адже Львівщина – інвестиційно приваблива область», - підкреслив заступник голови облради.

На завершення сторони домовилися відновити процес налагодження  контактів між Львівською обласною радою та Аджарською Автономною Республікою для підписання меморандуму про співпрацю.