Ірина Гримак привітала з днем працівників лісу колектив «Галсільлісу»

Ірина Гримак привітала з днем працівників лісу колектив «Галсільлісу»

20.09.2021

Сьогодні, 20 вересня, голова Львівської обласної ради Ірина Гримак привітала працівників обласного комунального лісогосподарського підприємства «Галсільліс» з  їх професійним святом.

«Ви піклуєтеся про лісові багатства, бережете ліс від пожеж, незаконної вирубки та стихійних звалищ. Кожен з вас своєю працею та турботою сприяє  збереженню й примноженню наших «зелених легенів». Ліс — це неоціненний дар, справжній, живий скарб нашої землі. 

Тож Львівській обласній раді важливо, щоб наше комунальне лісове підприємство мало чіткий план діяльності та розвитку. Рада, як засновник ставить перед лісівниками чіткі завдання – догляд, охорона та відновлення лісів. Також ми говоримо про розширення мережі об’єктів природно-заповідного фонду та розвиток галузі деревообробки. Важливо створити такі умови, щоб наша сировина не вивозилася за кордон, а оброблялася на місцях, створювала тут додану вартість. Це дозволить створити робочі місця та збільшити заробітні плати працівникам галузі.

Зі свого боку, обласна рада готова підтримувати та допомагати, комунікувати та бути партнером. Ми будемо поруч і разом шукатимемо шляхи вирішення проблемних питань», - зазначила Ірина Гримак.

Ірина Гримак побажала лісівникам  міцного здоров'я, миру і процвітання, гідно виконувати свою роботу зі збереження природних багатств України та вручила Грамоти та Подяки Львівської обласної ради.

В свою чергу в.о. генерального директора ОКСЛГП «Галсільліс» Іван Підгородецький розповів про плани на майбутнє, зокрема про те, що підприємства планують розширити та реконструювати теплиці, оновити техніку, займатися лісовідновленням та переробкою деревини. 

«Наші підприємства щороку висаджують молоді ліси. Ще цієї осені ми плануємо посадити близько 200 га лісу. А з наступного року маємо на меті на базі одного з підприємств зробити власну переробку деревини.

Нам важливо, щоб наші підприємства розвивалися і ми мали можливість докластися до збереження та захисту нашого довкілля, лісів, створення природозаповідних зон», - зазначив Іван Підгородецький.

Довідка:

Обласне комунальне лісогосподарське підприємство «Галсільліс» належить до підприємств спільної власності територіальних громад Львівської області. В його постійному користуванні знаходиться  146,5 тис. га земель лісового фонду для ведення лісового господарства, що становить 21,1 % лісів Львівської області. В своєму підпорядкуванні «Галсільліс» має 18 дочірних підприємств.

Так, на сьогоднішній день на території підприємств ОКС ЛГП «Галсільліс» функціонує ряд об’єктів природно-заповідного фонду, в тому числі загальнодержавного значення – такі як Національний природний парк «Північне Поділля», НПП «Бойківщина», НПП «Королівські Бескиди», Державний ландшафтний заказник «Пікуй». 

Цього року підприємствами «Галсільлісу» висаджено на території області понад 2 млн саджанців дерев.