Колектив Львівської опери відзначили Грамотою Верховної Ради за заслуги перед українським народом

Колектив Львівської опери відзначили Грамотою Верховної Ради за заслуги перед українським народом

10.06.2021

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, перебуваючи з візитом у Львові, 10 червня відвідав Львівський національний академічний театр імені Соломії Крушельницької.

Спікер парламенту привітав колектив зі 120-річчям театру та подякував львів'янам за творчість.

"Робота в театрі потребує  уважності, ерудованості та максимальної віддачі. Це важка емоційна, а часто і фізична праця. У наш час, на жаль, праця культурних діячів не завжди отримує необхідну увагу з боку держави. Проте робота театралів є надзвичайно важливою для сучасного українського суспільства. Адже через мистецтво вони наповнюють суспільне життя сенсами ", - наголосив під час вітального слова Дмитро Разумков.

Дмитро Разумков відзначив також колектив театру опери та балету Грамотою Верховної Ради за заслуги перед українським народом та вручив Почесні грамоти Голови ВРУ працівникам театру.

Зокрема, художнику-постановнику Оксані Зінченко,  диригентові вищої категорії Юрієві Бервецькому, солістам опери Світлані Мамчур, Василю  Садовському, Людмилі Савчук.

Грамотами Верховної Ради України  також нагороджено: солістів опери Тетяну Вахновську, Юрія Трицецького, артиста балету Євгена Свєтліцу та диригента вищої категорії Михайла Дутчака (посмертно).   

 "В українського театру є не тільки довга історія, але й великий потенціал. Мені особливо приємно бачити, що Львівська національна опера активно співпрацює з відомими міжнародними майстрами та світовими колективами. Ви будуєте наше культурне майбутнє. Бажаю оплесків, нових яскравих прем'єр і перемог", - наголосив Голова Верховної Ради.

                Генеральний директор-художній керівник Львівського національного театру опери та балету Василь Вовкун подякував за нагороди: "Сьогодні  непересічна подія. Приємно що ми отримали таку високу оцінку нашої щоденної праці в день прем'єри міжнародного проєкту, який творили постановники із 5 країн".

Опісля відвідувачі мали можливість оглянути прем'єру сезону, а саме оперу Джакомо Пуччіні "Турандот".